Om Lindberg

Hur startade Lindberg?

Grundaren Michael Lindberg har sin son att tacka för sin affärsidé. Det var i början av 90-talet han lät tillverka varma sköna tossor och vantar i älgskinn för att värma sin sons frusna fötter och händer.
Produkterna visade sig vara så bra att efterfrågan ökade och ur detta föddes klädmärket Lindberg.
Företaget Michael Lindberg AB fanns registrerat sedan 1988 (då som ett säljbolag) och 1994 registrerades varumärket Lindberg.
Sedan har det bara fortsatt med funktionskläder och accessoarer med omtanke för alla som tycker om att vistas i natur och svenskt klimat.

Var finns vi?

Lindberg finns beläget i Edsbyn. En by i natursköna Hälsinglands djupa skogar med gamla anor av ett aktivt näringsliv.
Här finns flera ledande industrier där kanske fönster- och möbeltillverkningen är dom mest kända.
Edsbyn är tidigare också känt för sin tillverkning av skidor och kunde en gång i tiden tituleras som världens största skidtillverkare. 
Från denna miljö utvecklar vi kläder för ett aktivt uteliv främst till barn och juniorer men även till vuxna.

Vårt fokus

Med ordspråket ”det finns inget dåligt väder…” jobbar vi på Lindberg hårt med att utveckla produkter som passar vårt svenska klimat.
Med ”lager på lager” principen och kläder som passar alla väder har vi på Lindberg byggt upp ett brett sortiment för dig som gillar att vistas ute.
Hos oss hittar Du allt från solskydds- och badkläder på sommaren till varma funktionsplagg på kallaste vintern. Det för att ge dig en så behaglig utomhusvistelse som möjligt.
Vi lägger stort fokus på att värna om miljön och vårt arbete att säkerställa att tillverkning sker med så liten miljöpåverkan som möjligt är under ständig utveckling.