Lindbergs Historia

VI DESIGNAR TILL BARNENS BEHOV

Precis som Michael Lindberg gjorde 1994 när han började tillverka skinntossor till sin son som frös mycket om fötterna. 
I snart 30 år har vi hållit fast i grundidén, att tillverka funktionella produkter till ditt barn.
Oavsett väder eller årstid så har vi funktionella kläder och accessoarer främst till ditt barn. 

Det började med att Michael och Christina gifte sig år 1989 och bosatte sig i Edsbyn där de år 1991 fick sin första son.
Michael, som på den tiden sålde stickade mössor till kunder runt om i Sverige, märkte att sonen ofta var kall om fötterna och lät designa varma tossor av älgskinn för att hålla sonens fötter varma. 

★★★★★

Och jag har fått inspiration från hela familjen när jag fortsatt att designa egna plagg. Det var lille Josef, den första av våra fyra pojkar som gav mig den första impulsen. Jag ville göra honom riktigt varm om fötterna och designade barntossor i älgskinn.

Michael Lindberg
★★★★★

Vi snålar inte på kvaliteten!

Michael Lindberg
★★★★★

Det visar att våra produkter är eftertraktade och en Lindbergsprodukt är alltid en Lindbergsprodukt

Michael Lindberg

FÖRETAGET VÄXER

Tossorna blev så populära bland Michaels kunder så han beslöt 1994 att registrera sitt egna varumärke Lindberg där tossorna tillsammans med några andra älgskinnsprodukter fick bli starten. Michael som var en duktig rallyförare hade hittat ett hål i marknaden där det inte fanns produkter varma nog för att värma barns frusna fötter och utbudet växte snabbt med både handskar och mössor tillverkade i skandinaviskt älgskinn. Michaels intresse för rally slutade aldrig men nu blev det istället som en hobby på sidan av då han brann för sitt företag Lindberg. Michael har alltid varit en uppfinnare som tänkt utanför boxen vilket har lett till att företaget växer än idag.

NUTID

ANPASSAR KLÄDER EFTER NATUREN

Naturen är en stor del i Lindberg och när vi designar. Vi vill anpassa våra kläder efter naturen så dina barn inte ska vara hindrade om det regnar, snöar eller när det är strålande sol. Vi har produkter till alla väder, regnkläder med höga vattenpelare, varma vinterkläder till de frusna och badkläder med UV-skydd. För att dina barn ska ta sig ut oavsett väder. Snö har alltid varit vår favorit och specialitet. Vi designar olika serier med vinterkläder varje år för att du ska kunna hitta en overall som passar ditt barn vart du än bor. 

TRANSPORTMEDEL

Vi vill se till att våra kläder levereras till oss på ett miljövänligt sätt, därför väljer vi miljövänliga transportmedel så som tåg och båt till många av våra leveranser.
Det är endast den sista biten som varorna kommer med lastbil i en container. Vi utvecklas för varje år som går och tar stora kliv mot ett mer miljövänligare alternativ varje gång.

Vill du veta mer om vårt miljöarbete? Klicka här